Bizimle İletişime Geçin

Kültür Sanat

‘Ay Vakti’ Dergisi 193. Sayı (Temmuz-Ağustos 2021) Üzerine

Prof. Dr. Kadir Özköse “Hacı Bektaş-ı Veli’nin Seyr ü Seferi” ve Ahmet Çapku’nun “Basiret Ehlinin İbretli Bakışı (Nasihatnameler)” adlı inceleme yazıları da dikkat çekici çalışmalar. Yusuf Kotan da “Hatıralardaki Erzurum” adlı kitabı okurlara tanıtmakta.

EKLENDİ

:

Ay Vakti, 21 yılını dolduran düşünce-kültür ve edebiyat dergisi. Temmuz-Ağustos 2021’de 193. sayısıyla okurlarına merhaba dedi.

Bu sayısında “Edebiyat ve İnsan” başlığıyla okurunu selamlıyor Ay Vakti. Genel Yayın Yönetmeni Şeref Akbaba. “Teheccüd Ezanı” adıyla yazdığı yazıyla Akbaba, 15 Temmuz’un milletimiz açısından taşıdığı değeri vurguluyor. Ayrıca Kovid 19 üzerindeki tartışmalara da değinen yazar, ayrıca Ay Vakti Yayınlarının muştusunu bize vermektedir. Yazısında okurlara 15 Temmuz üzerine şöyle sesleniyor yazar: “Velhasıl bu bayrak da millet de hep hür yaşamıştır, bundan böyle hür yaşayacaktır. Çünkü bu millet, istiklâl ve istikbâlin Hakk’a tapanlarda olduğunu yüzyıllardır bilen, yaşayan ve yaşatan bir millettir. Bilenlere, yaşayanlara ve yaşatanlara selam olsun.”

Selami Şimşek “Yara Yazdım”, Semra Saraç “Gök Rüyası Gerçeğim”, Ali Yaşar Bolat “Sınık Endişelerini Uçurum Düzene-Yaslayan Bir İnsanın Trajedisi Diye”, Ziya Karatekin “Gül Kokacağız”, Mehmet Baş “Yürek Yangınları”, Bekir Oğuzbaşaran “Olmak Gazeli”, “Güven Fatsa “Karanfil”, Sıdıka Zeynep Bozkuş “Alnımın Nuru Bayramlar”, Hüseyin Çolak “Suların Dili”, Ferhat Öksüz “Tentürdiyot” adlı şiirleriyle okurun gönül dünyasında heyecan uyandırırken Eyyüp Azlal Çağdaş İran Şairi Dr. Afshin Yadollahi’nin “Ne Yaptın” şiirini Türkçe söylüyor. Hüseyin Çolak “Suların Dili” şiirinde Rabbine şöyle yakarmakta: “Tenimin sekisinde salınan heves / Hayretimi artır Hacer’in Rabbi! / Yıkandığım sular mülevves / İsmail’in topuğundaki acı / Kanarken parmak ucumda”

Necmettin Evci “Belki de @şk”, Nurşah Karaca “Trablusgarp’tan Gelen Mushaf”, Emrah Bilge Merdivan “Anlamadım”, Seher Özden Bozkurt “Beyaz Bir Yağmur”, Ubeydullah Beşir Köroğlu “Ayca”, Ahmet Fevzi Kibar “Semih’in Caddesi”, Selim Suçeken “Mezarlık Yürüyüşü” ve Ayhan Sağmak “Erik Dalına Tutunmak” öyküleriyle kurmacanın evreninde gezinmekteler. Nurşah Karaca “Trablusgarp’tan Gelen Mushaf” adlı öyküsünde öykü kahramanını şöyle konuşturur: “Bu yaptığım delilikti. Bir rüyanın peşine takılıp gelmek de neyin nesi? Bir bozkırın ortasında, sonsuz bir boşluk hissi veren şu sapsarı deryada küçük bir balık gibi çaresizdim.”

Erdoğan Muratoğlu “İnsan ve Edebiyat”, Necip Asım “Geçmişin Karanlık Mahzenleri ile Geleceğin Meçhul Labirentleri” ve Ömer Eski “Görünürlükler” adlı denemeleriyle okurun düşünce dünyasında ufuk açmaktalar. Ömer Eski “Görünürlükler” adlı denemesiyle içinden geçtiğimiz sürece ilişkin düşüncelerini bizimle paylaşmaktadır: “Görmeyi, görünür olmakla değiştirip kazançsız alışverişleri, yaşama kültürü olarak algılama eğilimindeyiz. Kelimeleri bir aydınlatma aracı olarak kullanmalıyız. Söze muhatap olmayı, sözcüklere hürmet etmeyi, anlamla barışmayı becerebilmeliyiz. Kalbi geniş, gözü açık, bakışları keskin olacak olan bizleriz.”

Prof. Dr. Kadir Özköse “Hacı Bektaş-ı Veli’nin Seyr ü Seferi” ve Ahmet Çapku’nun “Basiret Ehlinin İbretli Bakışı (Nasihatnameler)” adlı inceleme yazıları da dikkat çekici çalışmalar.

Yusuf Kotan da “Hatıralardaki Erzurum” adlı kitabı okurlara tanıtmakta.

Ay Vakti’yle ruhumuzun dinamizmini canlı tutmak dileğiyle iyi okumalar.

Daha Fazla Yükle

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar