1. Anasayfa
  2. Edebiyat

Kır Çiçeği

Kır Çiçeği
0

 

– “Neden?” dedi kır çiçeği. “Bu, altında yaşadığımız güneş bize yetmiyor mu? Hem dallarım sağa sola uzarsa ne olur ki sanki? Üstelik bahçıvanın makası beni çok korkutuyor, acı vermez mi o?

– “Yoo, hiç de bile” dedi saksı çiçeği. “Bir kere sen güneşin ışığının hep yeteceğini sanıyorsan aldanıyorsun. Onun ışığı bizi her zaman aydınlatamaz. Bize hep aydınlık verecek olan bahçıvanın lambasına ihtiyacımız açık değil mi? Bir de bahçıvanın makasından o kadar korkmamak gerek. Bak bana, ne kadar da düzgün ve şekilliyim. İşte buna zarafet denir. Bahçıvan ve makası olmasaydı bu kadar düzgün ve zarif olabilir miydim? Beni, senin şu an bir çalı çırpıdan farksız olan görüntünden kurtaran onun makası oldu. Biraz acı verse ne olur sanki, değmez mi bu güzelliğe? Çiçek dediğin, benim gibi saksıda, eğri büğrülüğü düzeltilmiş, işte böylece şekilli ve göz alıcı olmalı. Kırda çiçek mi olurmuş! Siz kır çiçekleri, kırı bile çirkinleştiriyorsunuz.”

Kır çiçeği boynunu büktü. Zaten güneş de ufukta kaybolmak üzereydi. Uzaktan da bahçıvanın makasının sesi geliyordu. Bahçıvan gelmeden kır çiçeği solmuştu bile.

 

1980 yılında Erzurum’un Aşkale ilçesinde doğdu. İlk ve lise eğitimini Aşkale’de tamamladı. İnönü Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra yüksek lisansını Atatürk Üniversitesi’nde doktora eğitimini ise Süleyman Demirel Üniversitesinde tamamladı. 2005 yılında Kafkas Üniversitesi, İİBF, Kamu Yönetimi Bölümü’nde başladığı akademik kariyerini ve çalışmalarını hâlen Cumhuriyet Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde sürdürmektedir. İktidar, otorite, egemenlik, meşruiyet; siyasal ideolojiler ve Türkiye’de siyasal hareketler; siyaset ve kamusal alan; devlet kuramı ve devlet tartışmaları; Türkiye’de siyasal modernleşme; Türk politik kültürü ve siyasal hayat konularında çalışmalar yürütmektedir. Çalışma alanları ile ilgili yayınlanmış çok sayıda makalesi ve kitap bölümleri bulunmaktadır. Ayrıca Hatırladıklarımız ve Hatırlayacaklarımız: 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye’de İdeolojiler ve Devlet Algısı: Kemalizm, Milliyetçilik, İslamcılık ve Sosyalizm adlarını taşıyan kitapları bulunmaktadır.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir