Bizimle İletişime Geçin

Kültür Sanat

Manidar Edebiyat Dergisi’nin Güz Sayısı Çıktı

Manidar Edebiyat Dergisi, Güz sayısıyla okuru selamladı.

EKLENDİ

:

  Mart ayında bahar sayısı ile edebiyat dünyasına “Merhaba” diyen Mânidar edebiyat dergisi güz sayısıyla Mersin’den ılık bir sonbahar esintisi sunuyor.

  Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yayımlanan dergi resmiyetin soğukluğundan âzâde ‘çıkla edebiyat’  düşüncesiyle yayımlanıyor.

    Öykücü Özlem Göktaş‘ın genel yayın yönetmenliğini yaptığı Manidar’ın güz sayısı, fotoğraf sanatçısı Hamit Yalçın‘ın “Kız Kalesi” görseli ile selamlıyor  bizleri…

      Manidar’ın ilk sayfalarında dergiye güç katan usta şairler,  Arif Ay ve Adem Turan‘ın  dizeleri ile incelik, zerafet akıyor içimize.

    Yayın kurulunda usta öykücü Prof. Dr. Abdullah HarmancıÖğr. Gör. Döndü Can ve Emine Yavuz Çetin‘in yer aldığı derginin bu sayısında Psikiyatrist Prof. Dr. Kemal Sayar ile Mehmet Dinç’in ve “Mihriban” türküsüyle bizi başka diyarlara götüren usta türkücü Musa Eroğlu ile Özlem Göktaş’ın yaptığı söyleşiler yer alıyor.

     Usta yazar Hüseyin Akın‘ın “Pasajlar” öyküsü ile başlıyor Manidar’ın öykü bölümü ve ilçe müdürü M.Necmeddin Dinç’in “Rüzgâr” başlıklı öyküsü ile devam ediyor. Müdürlüğün yerel projeleri kapsamında faaliyet gösteren Yazarlık Atölyesine katılan öğretmenlerden Cemile Erman, Fatma Kara, Serpil Dalay şiirleriyle, Süleyman Kıcalı ve Eda Adak öyküleriyle yer alıyorlar. Ayrıca ödüllü bir öykücü, Mersin Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Emine Şahin “İnsanları Gemiye Kim Aldı?” adlı öyküsünü bizlerle paylaşıyor bu sayıda. Öykü bölümü, Hatice Karadağ’ın “Alamayacağını Bile Bile” görsel çalışması ile  tamamlanıyor.

Sanal dünyanın artı, eksi yönlerine dikkat çekmek ve bir bakış açısı sunmak için Cennet İnce Erdoğdu‘nun kapak görselini hazırladığı “Sanal Dünya” konulu dosya, Mehmet Nezir Gül‘ün “Modern Bir Meczup: Dijital Mecra” yazısıyla başlıyor. Dosyada,  Prof. Dr. Şaban Sağlık “Kağıt Çağı Ekran Çağına Karşı Yahut Dijital Çağı Kitap Kapağından Okumak”, Yıldız Ramazanoğlu “Dijital Dünyanın Okuru”, Doç.Dr. Ahmet Dağ “Kendinden Önceki Yüzyıllardan Çok Farklı Bir Yüzyıl Olan 21. Yüzyılı Yaşarken”,  Ahmet Melih Karauğuz “Kişiye özel Hayatlar Kumpanyası”, Şeyma Gençoğlu “Orada Kimse Var mı?” başlıklı yazıları ile  sesleniyorlar bizlere ve dosya  Ferda Coşkun‘un “Game Over” tasarımıyla tamamlanıyor. Zeynep Kahraman Füzün‘ün “Her Aşk, Aşk Değildir” başlıklı “Her” filmini incelediği yazısı da yine sanal dünyayla insanın ilişkisi üzerine güzel bir bakış açısı sunuyor.

Manidar’ın ilk sayısında “Yoğurt Pazarı” yazısı ile Mersin tarihinin sayfalarında bizleri gezdiren Nilgün Bahar Demirhan bu sayıda da Müftü Deresi’nin hikayesini yazdı. Handan Bozkurt’un hazırladığı görsel tasarım ve Emine Yavuz Çetin‘in Karanfilli Yazma yazısı ile Mersin Çamlıyayla’ya bir yolculuk yapılıyor. “İyi Kitaplar” arayanlara Hüseyin Ahmet Çelik’ten ipuçları var bu sayıda.

     Derginin “Soruşturma” bölümünde, çocuklarımıza kitap sevgisi aşılamak, okuma alışkanlığı kazandırmak için ebeveynler ve öğretmenler olarak taşıdığımız hassasiyetimize ışık tutması amacıyla, “İyi çocuk edebiyatı metinlerini niteliksiz olanlardan nasıl ayırt edeceğiz?” sorusunun cevabını alanında usta yazarlar; Süleyman Bulut, Tacettin Şimşek, Salih Zengin, Vural Kaya, Fatih Turanalp, Metin Özdamarlar, Meryem Uçar, Doğukan İşler, Tolga Alver, Nurullah Aydın, Abdil Mert, Yaşar Bayraktar, Ahmet Melih Karauğuz, Feyza Kartopu, Yunus Meşe, Merve Uygun cevapladı. 

 

  Yakın zamanda aramızdan ayrılan çocuk edebiyatının usta ismi Mevlana İdris,  Yunus Özdemir’in “Zengin Ölümü” şiiriyle anılıyor Manidar’ın yeni çıkan bu  güz sayısında. 

  Kapak ve iç sayfalarında fotoğraf sanatçıları Hamit Yalçın, Ramazan Yıldırım, Hamdi Kapkıner ve Ata Berk’in  görsellerinin kullanıldığı derginin dijital nüshasına Mersin Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün internet adresinden de ulaşılabiliyor. 

Bereketli okumalar diliyoruz.

Dergimizi Online Okumak için linkimiz: https://yenisehir33.meb.gov.tr/manidar/2/html5forwebkit.html

Daha Fazla Yükle

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar