Bizimle İletişime Geçin

Edebiyat

Türkiye Yazarlar Birliğinin ”2022 Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları” Ödülleri Sahiplerine Verildi

EKLENDİ

:

Dün Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen törenle, Türkiye Yazarlar Birliği’nin “2022 Yılının Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları” ödülleri sahiplerine verildi.

TYB, yazarları, şairleri ve bilim insanlarını teşvik etmek ve kamuoyuna takdim etmek amacıyla 1981 yılında başlattığı ödüllendirme törenini 43 yıldır aralıksız olarak sürdürüyor. Bu yıl, ilk defa “kültürel belediyecilik” ödülü de verildi ve ödüller edebiyat, ilim ve sanat çevreleri tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Türkiye Yazarlar Birliği, 2022 yılındaki başarısı için sitemizi de  internet yayınlarını teşvik ve takdir vesilesi olması hasebiyle verilen ‘Elektronik Yayıncılık Ödülü’ ile ödüllendirdi.

                        

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın basın toplantısıyla duyurduğu ödüller, her yıl kültür, sanat ve edebiyat camiası tarafından merakla bekleniyor. Tören, dün Adapazarı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi ve Millî Gazete yazarı ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü Adnan Öksüz’e “Yılın Yazarı” ödülü takdim edildi. Ödülü TYB Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Erdemir verdi. Karabatak dergisi de, Türkiye Yazarlar birliğinin düzenlediği “2022 Yılının Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları” ödüllerinde ödüllendirilenlerden oldu.

 

 

 

Ayrıca, insaniyet.net yazarı öykücü Ali Işık, Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’dan Yılın Öykücüsü ödülünü aldı.

 

 

 

 

Törene, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu ve Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, yazarlar, sanatçılar, akademisyenler, diğer misafirler ve sitemizin değerli ekibi de katıldı.

Daha Fazla Yükle

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar